Ajatus pomppivasta pallosta on jokseenkin yksinkertainen. Lähtöpudotuksesta alkaen se menettää liike-energiaansa jokaisen pompun jälkeen kunnes se pysähtyy maahan. Pallo hävisi painovoimalle.

Mitä jos pallolle palauttaisi sen törmäyksessä menettämän energian. Pallo saa lisäenergiaa alustasta, jonka päällä se pomppii ja saa jatkaa tasaista liikettään. Yhtälöön tulee mukaan paljon pieniä muuttuvia tekijöitä. Pallo ei ole täydellisen muotoinen eikä sen sisällä oleva paine pysy jatkuvasti samana. Alustan suoruus, sen materiaalin epätasaisuus ja energian palauttava mekaniikka vaikuttavat myös liikerataan. Yhtäkkiä vaikuttavia tekijöitä on monta.

Eksyminen pois uudesta liikettä ylläpitävästä ympäristöstä on väistämätöntä. Ajatusta on kehitettävä ja muuttuvat tekijät on otettava huomioon. Alkaa suunnittelu jonka tarkoituksena on ratkaista ongelmat. Lopputuloksena on onnistuminen tai epäonnistuminen. Molemmat vaihtoehdot ovat mielenkiintoisia.


www.pavelekrias.com


SV

Spelet som heter boll är en installation av Pavel Ekrias, där han leker med tanken om hur det skulle vara ifall bollen skulle behålla energin som utlöses vid en stöt istället för att mista den.← Takaisin 2019 näyttelyohjelmistoon