KURSSIT JA LUENNOT

Taiteilijaseura jatkaa jäsenistölleen, ja kaikille avoimia kuvataidetta käsitteleviä luentoja tulevan vuoden aikana. Sirkka Tapion kokeellisen paperilitografian kurssi 26.-27.1.2013. Erkki Soinisen luento paikkasidonnaiseta taiteesta aloittaa vuosinäyttely projektimme 1.3. Taidetehtaalla. ”Varjolilja ja kaunokainen” kaupunkitapahtuman yhteyteen järjestetään kukka/kasviteemaan liittyvä maalaus- ja piirustuskurssin/-työpaja.

TAIDEMUISTIPELI

Taiteilijaseura suunnittelee omia tuotteita, joilla pyritään esittelemään Porvoon Taiteilijaseuraa ja seuran taiteilijoita. Taidemuistipeli tehdään seuran taiteilijoiden teoskuvista. Muistipeli on suunnattu kaiken ikäisille, lapsista vanhuksiin. Muistipelin tekemistä varten seura sai Aktia-säätiöltä apurahan. Syksyllä 2012 käynnistetty taidemuistipeli-projekti on valmis vuonna 2013. Muistipeli tulee myyntiin mm. Taidetehtaalle. Voit myös ostaa muistipelin Taiteilijaseuralta hintaan 15€ lähettämällä sähköpostin osoitteeseen porvoontaiteilijaseura@gmail.com, jonka jälkeen sinuun otetaan yhteyttä. Katso kuvat pelistä alta.

TAPAHTUMAT

Porvoon Taiteilijaseura ja Porvoon taideyhdistys herättivät henkiin perinteisen Ville Vallgren-kulkueen joulukuussa 2012. Tapahtuma sai alkunsa 80-luvulla porvoolaisten taiteilijoiden ideasta ja oli säännöllistä 90-luvun lopulle asti. Näsinmäen hautausmaalle Ville Vallgrenin haudalle suuntautuvan kynttiläkulkueen tarkoitus on kunnioittaa porvoolaisen kuvanveistäjän Ville Vallgrenin elämäntyötä hänen syntymäpäivänään 15.12. Tapahtumaa jatketaan jokavuotisena perinteenä.

SEMINAARI

”Taide elää yhteisöissä – seminaari” järjestetään syksyllä 2013. Seminaarin tarkoitus on toimia innoittajana ja alullepanijana elämyksellisten taidetyöpajojen toiminnalle Porvoossa. Työpajatoiminnan kohderyhmiä voisivat olla mm. aikuiset, ikäihmiset ja vammaiset. Työpajatoimintaa markkinoidaan myös yrittäjille. Kantavana teemana on hyvinvointi. Seminaarin tarkoituksena on koota yhteen alueen taiteilijat ja kunnalliset sekä yksityiset toimijat.

VILLIRUUSU 7.6.-30.8. 2013

Porvoon Taiteilijaseuran vuosinäyttely 2013 on nimeltään Villiruusu. Näyttely koostuu kaupunkiteoksista. Monimuotoiset kaupunkiteokset levittäytyvät Taidetehtaalle, tehtaan alueelle ja Porvoon keskustaan. Vuosinäyttely on osa koko Porvoon kukkatapahtumaan Varjolilja ja Kaunokainen. Projektissa ovat mukana mm. Porvoon kaupungin puisto-osasto, Porvoon taideyhdistys, Runebergin koti (Porvoon museo), Taidehallin näyttely: ”Loistava kukka” sekä Kulma-galleria.Yleisölle järjestetään teosten katselukävely sunnuntaina 9.6. klo 12-14.