VUOSINÄYTTELY

Seuran vuosinäyttely Sano se kukkasin järjestettiin Porvoon Taidetehtaan rakennusalueen suoja aitaan yhteistyössä Porvoon Taideyhdistyksen ja muiden toimijoiden kanssa. Projekti toteutettiin torstaista lauantaihin 9.-11.9.2010. Tapahtuma keräsi porvoolaiset taiteilijat, kulttuurinharrastajat ja taidealoja opiskelevat yhteiseen kamppanjaan uuden Taidetehtaan syntymiselle. Taidetapahtuma loi positiivista asennetta, toimintaa ja katseltavaa kaupunkilaisille Taidetehtaan rakennustyön ajaksi. Tapahtuma toteutettiin maalaamalla rakennustyömaan ympärillä olevaan suoja-aitaan (n. 150m) yhteinen Sano se kukkasin-teos. Käytännön toteutuksesta vastasivat Porvoon Taiteilijaseura ja Porvoon taideyhdistys. Muut yhteistyötahot olivat Porvoon taidekoulu, Hartela, Haaga-Helia, Inveon –taideteollisuusoppilaitos,Taidetehtaan säätiö ja Porvoon kaupungin kulttuuritoimi.

KILPAILU

Haaga-Helia valitsi uudisrakennuksen kilpailuun neljä seuran taiteilijaa, jotka tekivät ehdotuksen rakennuksen aulatilan taideteokseksi. Valitut taiteilijat olivat Petri Hytönen, Maikku Huovila, Erik Laine ja Paula Salmela. Kilpailun voitti kuvanveistäjä Paula Salmela. Teos toteutuu keväällä 2011.

KOULUTUS

Seura järjesti kaksi yleisöluentotilaisuutta yhteistyössä Porvoon Taideyhdistyksen ja Porvoon Taidekoulun kanssa. Maalaustaidetta käsittelevä luento ”Maalaustaide nyt”, Luennoitsijana taidehistorioitsija Pilvi Kalhama. Yhteisötaideluento, luennoitsijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen.

PTS - 10 posts

Porvoon Taiteilijaseura ry on yleishyödyllinen vuonna 2005 perustettu Porvoon alueen ammatillinen yhdistys. Toiminnan keskeisenä päämääränä on edistää kuvataidetta alueellaan, valvoa visuaalisten taiteilijoiden ammatillisia etuja, edustaa kuvataiteilijoita neuvotteluissa Porvoon alueen kulttuurihallinnon kanssa sekä ajaa % -periaatteen toteutumista alueellaan. Tarkoituksensa toteuttamiseksi Porvoon Taiteilijaseura järjestää taidenäyttelyitä ja -tapahtumia, luentoja, seminaareja, antaa lausuntoja sekä harjoittaa opetus- ja julkaisutoimintaa. Seuran tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille.

Yleinen