LINK – Ystävyys – Vänskap – Friendship

Porvoon Taiteilijaseuran 10-vuotisjuhlanäyttely 18.6.-30.8.2015

Avajaiset 17.6. klo 17 Porvoon Taidehallilla ja Galleria Kulmassa Taidetehtaalla (Läntinen Aleksanterinkatu 1) ja klo 19 Galleria Vanha Kappalaisentalolla (Välikatu 13). Tervetuloa!

Juhlavuoden teemana ystävyys

LINK – Ystävyys – Vänskap – Friendship -näyttelyyn osallistuvat Porvoon taiteilijaseuran jäsenet ovat valinneet työparikseen ystävän: taiteilijakollegan tai -ryhmän. Ystävä voi olla kuvataiteilija tai muu taiteen alan edustaja – kirjailija, säveltäjä, äänisuunnittelija – mutta myös yhteisötaideteoksen tekijäjoukko.

LINK – Ystävyys – Vänskap – Friendship on esillä Porvoon Taidehallissa ja Galleria Kulmassa Taidetehtaalla sekä Galleria Vanha Kappalaisentalolla. Osa teoksista sijaitsee Taidetehtaan ja jokirannan tuntumassa Porvoon Länsirannan alueella. Tapahtumaan liittyviä teoksia on myös Pirttisaaressa ja Myrskylässä.

Kuraattorina kuvataiteilija Kaisu Koivisto

”Vaikka taiteilijan työskentely mielletään usein yksin puurtavan erakon työksi, osa siitä on työskentelyä yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Ystävien ja perheen henkinen tuki on ensiarvoisen tärkeää, samoin tekninen osaaminen ja apu. Suurissa hankkeissa kuten julkisissa teoksissa suunnittelu ja projektin johtaminen on taiteilijan harteilla. Näyttely muistuttaa myös siitä, miten paljon vapaaehtoistyötä taiteilijat tekevät taiteilijaseuroissa – yhteistyössä on voimaa,” Kaisu Koivisto pohtii näyttelyn teemaa.

Näyttelyssä ovat mukana Malena Granqvist & Ystävät, Sade Hiidenkari & Annika Ihalainen, Ylva Holländer & Maija Albrecht, Geografiaa-työryhmä Majbritt Huovila & Laura Hyyti ja Tuula Heikkilä & Paula Nordfors, Petri Hytönen & Jenni Tuominen, Kirsi Kaulanen & Aaron Heino, Tiina Kolehmainen, Anne Lihavainen & Sampo Kylmänen, Irmeli Mäkilä & Ann Sundholm, Saara Piispa & Paula Lehtonen, Antti H. Raatikainen, Ulla Repo & Justus K, Anitta Ruotsalainen, Paula Salmela & Heli Ryhänen, Aino Ulmanen & Raimo Virtala, Jarmo Vellonen & Epa Tamminen sekä Sari Vuorenpää & Tero Liukkonen.

Porvoon taiteilijaseura kiittää sydämellisesti näyttelyn ystäviä ja tukijoita Svenska Kulturfondenia, Suomen Kulttuurirahastoa, Porvoon kaupunkia, Taiteen edistämiskeskusta, Aktiasäätiö Porvoota, tt-urex Oy:tä, Hartelaa, YIT:tä ja Porvoon Taideyhdistystä.

Aukioloajat:
Galleria Vanha Kappalaisentalo: ti-su 10 – 16
Porvoon Taidehalli: ti-pe 10 – 18, la-su 11-16

Lisätietoja:
Tiina Kolehmainen, p. 040-0593292

LINK-näyttelyn toteutusta voi seurata blogistamme:
http://www.porvoontaiteilijaseura.blogspot.fi

Teosdokumentit pdf muodossa:

PTS_LINK_Teostiedot_01
PTS_LINK_Teostiedot_02
PTS_LINK_Teostiedot_03
PTS_LINK_Teostiedot_04
PTS_LINK_Teostiedot_05
PTS_LINK_Teostiedot_06
PTS_LINK_Teostiedot_07
PTS_LINK_Teostiedot_08
PTS_LINK_Teostiedot_09
PTS_LINK_Teostiedot_10
PTS_LINK_Teostiedot_11
PTS_LINK_Teostiedot_12
PTS_LINK_Teostiedot_13
PTS_LINK_Teostiedot_14
PTS_LINK_Teostiedot_15
PTS_LINK_Teostiedot_16
PTS_LINK_Teostiedot_17
PTS_LINK_Teostiedot_18