KAIJA-RIITTA IIVONEN PORVOON TAITEILIJASEURAN KUNNIAJÄSENEKSI

Kaija-Riitta Iivonen (s.1942 ) nimitettiin Porvoon Taiteilijaseuran kunniajäseneksi. Nimityksen suoritti Porvoon Taiteilijaseuran hallitus puheenjohtaja kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen. Porvoossa asuva ja työskentelevä kuvanveistäjä, naivistina tunnettu Kaija-Riitta Iivonen on maamme eturivin taiteilijoita. Hänen teoksensa on ollut esillä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti museoissa ja gallerioissa.
Kaija-Riitta Iivonen on kertojana satiirikko. Hän kuvaa arjen tapahtumia runsaasti, raikkaasti ja huumorilla.Iivonen on suunnitellut myös mitaleita ja toteuttanut seinämaalauksia.V.1987 hän suunnitteli Pyhän Annan lastenkirjan alttaritriptyykin. Iivonen on toiminut kuvataiteilijan ammatin ohessa myös opetustehtävissä vuodesta 1964. Kaija-Riitta Iivonen on koulutukseltaan myös graafikko.

PTS - 10 posts

Porvoon Taiteilijaseura ry on yleishyödyllinen vuonna 2005 perustettu Porvoon alueen ammatillinen yhdistys. Toiminnan keskeisenä päämääränä on edistää kuvataidetta alueellaan, valvoa visuaalisten taiteilijoiden ammatillisia etuja, edustaa kuvataiteilijoita neuvotteluissa Porvoon alueen kulttuurihallinnon kanssa sekä ajaa % -periaatteen toteutumista alueellaan. Tarkoituksensa toteuttamiseksi Porvoon Taiteilijaseura järjestää taidenäyttelyitä ja -tapahtumia, luentoja, seminaareja, antaa lausuntoja sekä harjoittaa opetus- ja julkaisutoimintaa. Seuran tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille.

Kategorisoimaton