Vuoden 2019 alussa Porvoon Taiteilijaseura on aloittanut yhteistyön Porvoon Kulttuuripalveluiden kanssa galleriatoiminnan merkeissä. Uudistuneen Porvoon Taidehallin yhteyteen rakennettiin mediataiteenkin esittämiseen soveltuva täysin pimennettävä näyttelytila. Porvoon Taiteilijaseuran hallitus kuratoi näyttelyohjelmiston vuosittain kutsuperiaatteella painottaen media- ja kolmiulotteista (installaatio, veisto) taidetta, mutta huomioiden kaikenlaisen mielenkiintoisen nykytaiteen.

Porvoon Taiteilijaseura liittyy Galleria Fikan toiminnan myötä taidekentällä nousevaan liikkeeseen, jonka yhteisenä tavoitteena on luoda taiteilijoille maksuttomia näyttelytiloja. Galleria Fikan näytteilleasettajilta ei peritä tilavuokraa.


PTS - 10 posts

Porvoon Taiteilijaseura ry on yleishyödyllinen vuonna 2005 perustettu Porvoon alueen ammatillinen yhdistys. Toiminnan keskeisenä päämääränä on edistää kuvataidetta alueellaan, valvoa visuaalisten taiteilijoiden ammatillisia etuja, edustaa kuvataiteilijoita neuvotteluissa Porvoon alueen kulttuurihallinnon kanssa sekä ajaa % -periaatteen toteutumista alueellaan. Tarkoituksensa toteuttamiseksi Porvoon Taiteilijaseura järjestää taidenäyttelyitä ja -tapahtumia, luentoja, seminaareja, antaa lausuntoja sekä harjoittaa opetus- ja julkaisutoimintaa. Seuran tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille.

Yleinen