Tuominen Jenni

Jenni Tuominen (s. 1976) on porvoolainen graafikko, kuvittaja ja kuvataiteilija, joka valmistui metallisepäksi vuonna 1996 (Lounais-Suomen käsi- ja taideteollisuusoppilaitos), taidegraafikoksi vuonna 2001 (Turun Piirustuskoulu) ja graafiseksi suunnittelijaksi (taid.kand) vuonna 2004 (Taideteollinen korkeakoulu). Tällä hetkellä hän opiskelee maisteriopintoja Aalto yliopistossa. Tuominen on osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla vuodesta 1999 sekä pitänyt useita yksityisnäyttelyitä.

Graafikon työnsä ohella Tuominen tekee erillaisia taide- ja designprojekteja. Hänen erityistaitonsa ja kiinnostuksen kohteet ovat hassut piirustukset, nyrkkeily ja silkkipainanta.

Vuonna 2006 Tuominen voitti Marimekon ”Design, Meet the Users!” -kilpailun pääpalkinnon ja on siitä asti suunnitellut Marimekolle painokuoseja.

Vuosina 2005-2009 hän asui miehensä Jukka Pylvään kanssa Porvoon taiteilijatalossa.

Viime aikaisista töistä hän on tehnyt mm. yhdessä Jukka Pylvään kanssa tilaustyön Turun yliopiston ICT -taloon vuonna 2009.

Tuomisen kuvituksia on julkaissut mm. Porvoon kulttuuritoimi, Helsingin Sanomat, Kirjailijaliitto, Kaksplussa, Image-lehti, Ylioppilaslehti, Arttu-lehti, Tulva-lehti, Trendi-lehti, Animatricks, Papmagazine, Die Gestalten, Sonera Zed, Viini-lehti, Wellcome to Finland, Grafia.

www.jennituominen.com